Serowe kuleczki to pyszne, super szybkie i łatwe w przygotowaniu włoskie antipasto. Kuleczki można przygotować z dowolnego sera i obtoczyć również w dowolnych panierkach. Po ostatnich eksperymentach moimi ulubionymi zostały te z gorgonzoli obtoczone w pokruszonych pistacjach. Są wyraziste w smaku i pięknie wyglądają.
Składniki na około 25 kuleczek
250 g gorgonzoli
100 g pistacji
szczypta pieprzu
Za pomocą łyżeczki formujemy z sera kuleczki wielkości włoskiego orzecha, obtaczamy w pistacjach i odstawiamy do lodówki na przynajmniej pół godziny. Przed serwowaniem można jeszcze poprawić kształt, formując kuleczki w dłoniach.
Buon apetit!
Fasola
wyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńCiekawa inspiracja,dodaję produkty do listy zakupów:)
OdpowiedzUsuń34 year-old Business Systems Development Analyst Eleen Durrance, hailing from McBride enjoys watching movies like Funny Bones and Surfing. Took a trip to Historic City of Sucre and drives a Ferrari 340/375 MM Berlinetta Competizione. zerknij tutaj
OdpowiedzUsuń