2 piersi z kurczaka
grzyby leśne świeże lub suszone
śmietana
¼ szklanki mleka
Trójkąciki:
Zagotować wodę, dodać polentę i następnie mleko. Gotować na bardzo małym
ogniu – ciągle mieszając – aż zgęstnieje – ok. 20 min.
Przełożyć na talerz i zostawić do ostygnięcia. Pokroić w trójkąciki i każdy
trójkącik grillować chwilę.
Kurczak:
Pokrojonego w paski kurczaka przyprawić słodką papryka, ziołami i oliwą z
oliwek. Grollować ok. 10 minut aż się zarumieni.
Sos grzybowy:
Wcześniej namoczone w wodzie grzyby (jeśli mamy tylko suszone) podduszamy
na maśle, doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy śmietanę. Gotujemy chwilkę do
lekkiego zgęstnienia śmietany. Wszystko razem prezentuje się tak:
Pietrasia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz